Wallu fundeeraa – mitä tehtäisiin?

Mitä siis tehtäisiin?

Valmiuslaki otettiin käyttöön Suomessa 18.3.2020 korona pandemian takia. Se muutti meidän kaikkien kansalaisten, myös meidän ylläsläisten arjen. Kevään huippumatkailusesongin alasajo eri puolilla Lappia alkoi välittömästi. Työpäivämme alkoivat pukemalla kertakäyttökäsineet käsiin ja desinfioimalla toimiston pintoja. Mitä nyt tehtäisiin, kun tarkoitus oli palvella tunturiin keväthangille tulevia hiihtäjiä ja laskettelijoita?

Noudatetaan ohjeita

Noudatetaan kuuliaisesti viranomaisten määräyksiä, pysytään omassa kotimaakunnassa ja hiljennetään luvan kanssa tahtia. Ei hätää, tämä meidän kotitunturimme Ylläs ei häviä täältä minnekään. Me Avaintiimiläiset päätimme, että kun te matkailijat ette pääse tänne tunturiin, me tuomme tunturin teidän kotisohville sivustomme www.yllasavain.fi kautta. Kuvin ja kirjoituksin infoamme teitä kevään etenemisestä täällä tunturissa.

Yritämme saada teille aikaan lyhyitä hyvänmielen katsauksia sanoin ja kuvin. Raporteissa vilahtelee silloin tällöin myös perheemme nuorimmat yksivuotias lapsenlapseni Elsa ja puolivuotias Weikko.

Jos heiltä kysyttäisiin, mitä tehtäisiin, vastauksena olisi PAINITAAN!

Wallu